Hvad forårsager dårlig søvnhygiejne?

En lang række forhold er forbundet med søvnmangel. Angst, depression og andre tegn på stress er nogle eksempler. Denne artikel vil diskutere årsagerne og mulige behandlinger for dårlig søvnhygiejne. Disse tips kan hjælpe dig med at forbedre dine sovevaner – sleepzone.dk. Du vil finde dig selv sove mere sundt. God søvnhygiejne er afgørende for dit helbred. Få nok søvn, vi har alle brug for det! Hvad forårsager dårlig søvnhygiejne?

En god nats søvn skal være mindst syv timer om natten. Dårlig søvnhygiejne kan have en negativ indvirkning på dit fysiske og mentale velbefindende samt dit mentale og psykiske helbred. Mangel på søvn kan påvirke dit humør, produktivitet, ydeevne og generelle humør. Disse enkle tips kan hjælpe dig med at forbedre din søvnkvalitet.

God søvnhygiejne er mere end bare en rutine om natten. God søvnhygiejne omfatter en række handlinger i løbet af dagen, der kan påvirke din evne til at falde i søvn om natten. God søvnhygiejne vil reducere søvngæld og øge din energi hele dagen. Dårlig søvnhygiejne kan skabe en ond cirkel. Du kan ende med at holde dig vågen efter den tid, du skulle have, selvom du havde planlagt at stå op for at bekæmpe en eftermiddagsnedtur med en kop kaffe. Det er vigtigt at være i overensstemmelse med din søvnplan og holde det på den måde.

Dårlig søvnhygiejne kan forårsage kroniske søvnproblemer, træthed i dagtimerne og manglende evne til at stå op forfrisket og opmærksom. Dårlig søvnhygiejne kan føre til andre forhold. Dårlige søvnvaner og dårlig akademisk præstation er blevet forbundet med elektroniske enheder før sengetid. Du kan få bedre søvnkvalitet og kvantitet med terapeutiske strategier og søvnrådgivning. Dette vil hjælpe dig med at få mere afslappende nætter. Du kan også opleve forbedret funktion i dagtimerne. Forsink ikke med at søge hjælp til dine søvnproblemer!

Dette er ikke en selvstændig behandling for søvnløshed. Det kan dog bruges som et supplement til din behandling. Du bør også overveje faktorer, der er specifikke for teenagere, når du foretager ændringer i dine sovevaner. Mange familier er ikke klar over, at unge har en genetisk disposition for at sove senere end normalt. I stedet for at fokusere på elektronik og koffein, skal du prioritere søvn.

En god rutine for søvnhygiejne er afgørende for dit generelle helbred, uanset om du er morgenperson eller arbejder natskift. Du får bedre søvn, hvis du har en konsekvent tidsplan. Prøv hver dag at stå op på samme tid hver morgen. Dette vil hjælpe din hjerne og krop med at vænne sig til tanken om, at du skal sove i syv til otte timer hver nat. Du kan endda prøve at indstille en alarm på din smartphone for at indstille et tidspunkt for hver dag.

Undgå koffein før sengetid kan hjælpe med at forbedre din søvnhygiejne. Koffein kan forårsage forstyrrelser i din døgnrytme og gøre det svært at falde i søvn. Denne onde cirkel kan undgås ved at begrænse dit koffeinindtag om natten. RISE kan hjælpe dig med at planlægge din aftens afvikling. Du kan indstille påmindelser i appen for at minde dig om at undgå koffein før sengetid, så du ikke kommer ind i en kaffecyklus. Få lidt motion i løbet af dagen. Dette vil hjælpe dig med at slippe af med søvngæld og forbedre din cirkadiske justering.