Formanden mener, at Gud hører i bestyrelseslokalet

Howard Jonas, grundlægger og formand for IDT Corp, var 14 år gammel, da han begyndte at sælge hotdogs på et gadehjørne i Bronx. I dag løber han en multimillion dollar teleselskab, der er angivet på børsen i New York. Hvad er hemmeligheden bag succesen?

Svaret, han siger, er i hans religiøse engagement og titlen på hans seneste bog, “Jeg er ikke chef, jeg arbejde bare her.”

Jonas minder som en lille dreng sin far fortalte ham, hvor den bibelske Josef, en slave i Egypten, rejste sig for at være en mester i Potifars hus.

Potifar var premierminister i Egypten. Joseph, en ydmyg hebraisk slave, havde en af de enkleste job i husstanden – fejer gulvet. Endnu, tager en pause, når flere arbejde syntes ikke rigtigt at Joseph.

En dag Potifar dukkede op særligt sent og alle ansatte havde forladt, bortset fra Joseph. Joseph fejer gulvet bare endnu en gang. Potifar indså, at Joseph var en mand, han kunne stole på fordi hvis dette slave ikke ville “stjæle” et øjebliks pause fra ham, han helt sikkert ikke ville stjæle fra husholdningen.

“Jeg har holdt denne Joseph historie i tankerne som jeg har bygget min virksomhed,” skriver Jonas. Jonas mener, at folk, der ikke kun acceptere men omfavne livets udfordringer virkelig aktualiserende Guds vilje for menneskeheden.

Personligt og professionelt, har Jonas haft enorm succes. “Succes ikke er en belønning,” skriver han. “Nogle gange er det bare et tegn på at have prøvet hårdt og ofte.”

Men han også har haft mere end sin rimelige andel af fiaskoer som han afslører i “Jeg er ikke chef, jeg bare arbejde her.” Jonas åbenhjertigt deler med læsere en gang i sit liv, hvor han kæmpede med svær depression. Jonas siger han skrev denne bog, der håber at inspirere og tilskynde andre af eksemplet med sit svar på modgang og styrke sit forhold til Gud.

10 Replies to “Formanden mener, at Gud hører i bestyrelseslokalet”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.